Category General Knowledge
Part Nickname of the Countries
Question No. 25
Time 25 Minuts




1. Which is called "Land of a Thousand Lakes" ?

a) Finland
b) Niue
c) Algeria
d) Netherlands

Ans- a) Finland.

2. Which is called "Sugar bowl of the world" ?

a) Norway
b) Cuba
c) Algeria
d) Canada

Ans- b) Cuba.

3. Which is called "Gift of the river nile" ?

a) China
b) India
c) Algeria
d) Egypt

Ans- d) Egypt.

4. Which is called "land of the golden fleece" ?

a) Finland
b) Fiji
c) Australia
d) Sri Lanka

Ans- c) Australia.

5. Which is called "Land of the Long White Cloud" ?

a) Poland
b) USA
c) New Zealand
d) Canada

Ans- c) New Zealand.

6. Which is called "Land of White Elephants" ?

a) Oman
b) Nepal
c) Thailand
d) Nigeria

Ans- c) Thailand.

7. Which is called "Land of Elephants" ?

a) Colombia
b) Laos
c) Pakistan
d) Bhutan

Ans- b) Laos.

8. Which is called "The Great White North" ?

a) Panama
b) USA
c) Palau
d) Canada

Ans- d) Canada.

9. Which is called "Cockpit of Europe" ?

a) USA
b) Nepal
c) Belgium
d) Japan

Ans- c) Belgium.

10. Which is called "The Land of Hope and Glory" ?

a) Norway
b) England
c) Finland
d) Belgium

Ans- b) England.

11. Which is called "Rainbow Nation" ?

a) Uganda
b) Kenya
c) South Africa
d) Nigeria

Ans- c) South Africa.

12. Which is called "Land of the Midnight Sun" ?

a) Norway
b) England
c) Kenya
d) Sri Lanka

Ans- a) Norway.

13. Which is called "Land of the Thunderbolt" ?

a) USA
b) Bhutan
c) Belgium
d) Nepal

Ans- b) Bhutan.

14. Which is called "Land of the Rising Sun" ?

a) Fiji
b) Japan
c) Pakistan
d) Bhutan

Ans- b) Japan.

15. Which is called "Land of the Morning Calm" ?

a) North Korea
b) USA
c) South Korea
d) Japan

Ans- c) South Korea.

16. Which is called "Hermit Kingdom" ?

a) North Korea
b) Belgium
c) Pakistan
d) Bhutan

Ans- a) North Korea.

17. Which is called "Land of Golden Pagoda" ?

a) Uganda
b) Kenya
c) Myanmar
d) Nigeria

Ans- c) Myanmar.

18. Which is called "Emerald of the Equator" ?

a) Eritrea
b) Indonesia
c) Eswatini
d) Germany

Ans- b) Indonesia.

19. Which is called "Emerald Isle" ?

a) New Zealand
b) Greenland
c) Ireland
d) Iceland

Ans- c) Ireland.

20. Which is called "The Boot" ?

a) Oman
b) Niue
c) Italy
d) Peru

Ans- c) Italy

21. Which is called "Land of Fire and Ice" ?

a) New Zealand
b) Greenland
c) Ireland
d) Iceland

Ans- d) Iceland.

22. Which is called "Red Island" ?

a) Seychelles
b) Madagascar
c) Samoa
d) Serbia

Ans- b) Madagascar.

23. Which is called "Land of Thousand Hills" ?

a) Slovakia
b) Uganda
c) Rwanda
d) Saint Lucia

Ans- c) Rwanda.

24. Which is called "White Rus" ?

a) Sudan
b) Belarus
c) Somalia
d) Sri Lanka

Ans- b) Belarus.

25. Which is called "Hinge of Africa" ?

a) Tajikistan
b) Taiwan
c) Cameroon
d) Sweden

Ans- c) Cameroon.